Published On: Tue, Jul 30th, 2019

Ingyenes Konyhai kisegítő tanfolyam

Konyhai kisegítő OKJ tanfolyam indul Győr-Moson-Sopron megyében!

Konyhai kisegítő - Győr -Felnőttképzés - IOSZIA

Képzés megnevezése: Konyhai kisegítő
OKJ azonosító: 21 811 01
Képzés helyszíne: Győr
Óraszám: 400 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/A016

Az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény az új évben is egy, az elmúlt évek sikeres, egyedülálló képzését indítja Önnek! A Konyhai kisegítő részszakképesítés OKJ Képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot. Később lehet 34 811 04 Szakács szakmunkás is a tanfolyam sikeres elvégzése után, ha majd egy önálló étrendet, étlapot szeretne készíteni. Az új évben bekövetkező változások, újdonságok (OKJ, törvények), a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamunkra érdemes mielőbb jelentkeznie, regisztrálnia. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb.
Konyhai kisegítő részszakképesítés OKJ képzési programjába meghatározott tananyag elsajátítása során gombákat, állati, növényi eredetű nyers és feldolgozott élelmiszereket előkészíteni alapételeket készíteni, valamint az ehhez kapcsolódó konyhai folyamatokat is egyaránt.
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése
A részszakképesítéssel betölthető munkakörök: Konyhai kisegítő, Konyhalegény, Konyhalány, Konyhai dolgozó, Ételkiosztó, tálaló
Konyhai kisegítő részszakképesítés OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A016) alapján folytatott képzés azonosító száma: 21 811 01

A vendéglátás-turisztika szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsófokú részszakképesítés

A Konyhai kisegítő képzés megkezdésének feltételei:

– iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükséges

A Konyhai kisegítő szakképesítéssel rendelkező képes:
szakács felügyelete mellett végezni munkáját gombákat, állati, növényi eredetű nyers és feldolgozott élelmiszereket előkészíteni alapételeket készíteni, szükség esetén tálalni: egyszerű standard ételeket készíteni (étel kiegészítő salátákat, köreteket, főzelékeket azokhoz feltéteteket [egyben, szeletben, vagdaltnak sült húsok, pörköltek, tojás feltétek], egyszerű híg és sűrített leveseket, azok betéteit, egyszerű tésztaételeket [kevert tészták, főzéssel készített egyszerű gyúrt- illetve száraztészta ételek]) tevékenységét az élelmiszerbiztonsági, valamint balesetvédelmi, a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával végezni.

Képzési Modulok listája:
– 11518-16 Élelmiszerismeret
– 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
– 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli, írásbeli

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön az illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!

Konyhai kisegítő

Képzés megnevezése: Konyhai kisegítő
OKJ azonosító: 21 811 01
Nyilvántartási szám: E-000526/2014/A016
Képzés helyszíne: Győr
Óraszám: 400 óra
Elmélet és gyakorlat óraszáma:
148 elméleti; 252 gyakorlati óra

A szakképesítés rövid leírása:

Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges helyiségeket, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat, anyagokat, gondoskodik a tisztántartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és feldolgozott élelmiszereket. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • szakács felügyelete mellett végezni munkáját
  • gombákat, állati, növényi eredetű nyers és feldolgozott élelmiszereket előkészíteni
  • alapételeket készíteni, szükség esetén tálalni: egyszerű standard ételeket készíteni (étel kiegészítő salátákat, köreteket, főzelékeket azokhoz feltéteteket [egyben, szeletben, vagdaltnak sült húsok, pörköltek, tojás feltétek], egyszerű híg és sűrített leveseket, azok betéteit, egyszerű tésztaételeket [kevert tészták, főzéssel készített egyszerű gyúrt- illetve száraztészta ételek])
  • tevékenységét az élelmiszerbiztonsági, valamint balesetvédelmi, a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával végezni

A képzés moduljai:

11518-16 Élelmiszerismeret

11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai

Bemeneti feltételek:

Iskolai előképzettség: befejezett iskolai végzettséget nem igényel

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Életkor: Betöltött 16. életév és tankötelezettség teljesítése

A résztvevők kiválasztásának a módja:

Írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat; foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön a lakóhelye szerinti területileg illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!

Képző elérhetőségei:

E-mail: nikolett.h@ioszia.hu, WEB: www.felnottkepzes.hu, Telefon: +36 (30) 586-32-29

Jelentkezz!

Üdvözlettel:
“IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény.
FELNŐTTKÉPZÉS

Comments are closed.

Most Popular Posts

Categories