Bolti hentes tanfolyam.
Bolti hentes tanfolyam indul Budapesten!
Képzés megnevezése: | Bolti hentes |
OKJ azonosító: | 31 541 01 |
Képzés helyszíne: | Budapest |
Óraszám: | 350 óra |
Engedélyszám: | E-000526/2014/A102 |
Elmélet és gyakorlat aránya:
70 (20%) elméleti; 280 (80%) gyakorlati óra
A képesítés rövid leírása:
Húsrészeket szakszerűen előkészít, testtáji darabolást, csontozást végez, hús és húskészítmény hűtőpultra helyezését végzi, kereskedelemben értékesítést végez, kiszolgálja a vevőket.
Foglalkozás jellemzői:
A bolti hentes, eladó a hús- és hentesáruk sikeres eladásáért felel elsősorban. Mivel a vásárlók vele találkoznak elsősorban, ezért ő tájékoztatja őket, ad nekik tanácsot az árukkal és árakkal kapcsolatosan. Főnöke a boltvezető, kollégája a bolti pénztáros, az eladó és az árufeltöltő. Munkája része továbbá az áruk, az árak elhelyezése, valamint a leltározásban és raktározásban való közreműködés. Ahhoz, hogy munkáját sikeresen végezze, tájékozottnak kell lennie a hús- és hentes termékek körét, illetve a vásárlói igényeket illetően. Ez utóbbi miatt munkája során nagy hangsúlyt kell fektetnie a vásárlókkal való jó kapcsolat kialakítására.
A részszakképesítéssel rendelkező képes:
- átvenni a munkaterületet,
- anyagokat átvenni, készletezni,
- felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
- betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és minőségbiztosítási előírásokat,
- testtáji darabolást végezni, testet húsrészekre bontani,
- húsrészeket formázni, csontozni,
- kereskedelemben húst és húskészítményt értékesíteni, kiszolgálni,
- hús, húskészítmény pultra történő előkészítését végezni,
- vevőket kiszolgálni,
- adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
- eszközöket használni, gépeket kezelni,
- betartani a tevékenységre vonatkozó előírásokat
A képzés moduljai:
- 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
- 10928-16 Darabolás, csontozás
- 10930-16 Húsipari értékesítés
Intenzitás:
Elmélet: heti 30 (5*6) óra, Gyakorlat: heti 40 óra (5*8) óra
Bemeneti feltételek:
alapfokú iskolai végzettség, iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelettel módosított 41/2013. (V. 28.) VM rendelet 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában, foglalkozás egészségügyi alkalmasság megléte, betöltött 16. életév és a tankötelezettség teljesítése
A résztvevők kiválasztásának a módja: írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat
A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön a Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályán!
Jelentkezz!
Üdvözlettel:
“IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény.
FELNŐTTKÉPZÉS
Comments are closed.